نصب بزرگترین تلسکوپ نجومی جهان در حاشیه صحرای آتاکاما !
بزرگترین تلسکوپ نجومی دیجیتالی جهان به زودی در حاشیه صحرای آتاکامای شیلی نصب میشود.
خبرگزاري حاما: بزرگترین تلسکوپ نجومی دیجیتالی جهان که با وضوح بالاتر از 3.2 گیگاپیکسل، وزن تقریباً سه تن، و وظیفه بلندپروازانه انجام یک دهه اکتشاف بیسابقه ساخته شده است، به زودی در حاشیه صحرای آتاکامای شیلی نصب میشود.
این رصدخانه تقریباً 20 ترابایت داده در روز تولید میکند و اکتشاف دهساله آن یک پایگاه دادهای 15 پتابایتی ایجاد میکند
قطعات مورد نیاز برای مونتاژ رصدخانه «ویرا سی. روبین»، که شامل یک تلسکوپ زمینی و دوربین است، اخیرا سوار بر چندین وسیله نقلیه به قله «سِرّو پاچون» در منطقه «کوکیمبو» در حاشیه صحرای آتاکاما در 565 کیلومتری شمال سانتیاگو پایتخت شیلی فرستاده شدند.
رصدخانه روبین یک سیستم پیچیده و یکپارچه متشکل از یک تلسکوپ زمینی با میدان وسیع هشت متری، دوربین و یک سیستم پردازش خودکار داده است. این رصدخانه تقریباً 20 ترابایت داده در روز تولید میکند و اکتشاف دهساله آن یک پایگاه دادهای 15 پتابایتی ایجاد میکند.
هدف این تلسکوپ درک ماهیت انرژی تاریک و ماده تاریک در کیهان، که تنها بخش کوچکی از آن شناخته شده است، بررسی احتمال برخورد زمین با سیارکها، و مطالعه ستارگان و سیارات نزدیک به خورشید خواهد بود.
شیلی به خاطر آسمان صاف صحرای آتاکاما، که خشکترین بیابان روی زمین است، میزبان بسیاری از پروژههای نجومی جهان است. کنسرسیوم «اورا» متشکل از 47 موسسه آمریکایی و سه شرکت بینالمللی مسئول ساخت و هدایت رصدخانه روبین خواهد بود.
به گفته مسئولان پروژه: «این لحظه واقعاً الهامبخشی است که میتوانید بگویید ما داریم تحقیقات را آغاز میکنیم. ما اینجا در لبه صحرا ایستادهایم و آماده میشویم تا کارزاری را شروع کنیم که امیدواریم طی ده سال آینده به پرسشهای زیادی درباره کیهان پاسخ دهد.»
مسئولان این پروژه میگویند روبین شاید کار خارقالعادهای نکند، اما میزان درک ما از جهان را افزایشی چشمگیر میدهد. آنها انتظار دارند با استفاده از رصدخانه روبین مواردی مثل آغاز کیهان، شروع به حرکت آن، و روند تکاملی آن در آینده را بررسی کنند
ديانا سلطاني
#Hama_News_خبرگزاریحاما