خبر دقیق، متوازن و بی‌طرف را از خبرگزاری حاما دنبال کنید

سازمان اقدام علیه گرسنگی: مهاجرین برگشته به افغانستان با فقر شدید روبرو هستند !

سازمان اقدام علیه گرسنگی: مهاجرین برگشته به افغانستان با فقر شدید روبرو هستند !

سازمان «اقدام علیه گرسنگی» می‌گوید که مهاجرین افغان بازگشته از کشورهای همسایه  و منطقه همه روزه برای زنده ماندن مبارزه می‌کنند و بیشتر آن‌ها نمی‌توانند برای‌ خود غذای کافی تهیه کنند.

خبرگزاری حاما: این سازمان بشردوستانه بین‌المللی که دفتر آن در ایالات متحده امریکا است ناوقت روز پنجشنبه « ۸ سنبله» در گزارشی گفته که بسیاری از این عودت کننده‌گان با واقعیت‌های سخت آواره‌گی روبه‌رو اند و تقریباً هیچ کمکی دریافت نمی‌کنند.

بر اساس گزارش این سازمان، سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار افغان مجبور به ترک خانه‌های خود در پاکستان، ایران، تاجیکستان و دیگر کشورهای منطقه شده و به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

به‌گفته این سازمان، اخراج‌ افغان‌ها که از تاریخ ۱۳ سپتمبر ۲۰۲۳ آغاز شده، هزاران مرد، زن، و کودک را که از خانه‌ها و معیشت خود محروم شده‌اند در شرایط دشوار قرار داده و اکنون با فقر شدید و دسترسی محدود به نیازهای اساسی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

در گزارش آمده است که بسیاری از مهاجرین‌ها غذا ندارند و مشکل‌های سرپناه نیز حل ناشده باقی مانده است.

سازمان «اقدام علیه گرسنگی» هم‌چنان از روبه‌رو بودن اخراج شده‌گان افغان با قوانین سخت‌گیرانه امارت اسلامی علیه زنان نیز ابراز نگرانی کرده‌است.

حکومت امارت اسلامی اما، بارها گفته حقوق همه افغان‌ها به‌شمول زنان و دختران در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است، آن‌چه زنان و جامعه جهانی آن را بارها رد کرده‌ اند.

سازمان «اقدام علیه گرسنگی» گفته که افغان های که اخراج شده از نگاه روحی و روانی نیز در وضعیت نامناسب قرار دارند.

یک بانوی مهاجر برگشته از ایران: ما را دیپورت کردند زمستان نزدیک است، مواد سوخت هیچ چیزی برای گرم کردن خانه‌ها نداریم.

امید که اخیراً از ایران به افغانستان اخراج شده به رادیو آزادی گفت: “امنیت روحی و روانی ما نداریم، این مشکل است. همین خانوادۀ که عاید نداشته باشد اوضاع اقتصادی‌اش خراب باشد به سرپناه ضرورت دارند، اما آینده ما نامعلوم است.”

سازمان «اقدام علیه گرسنگی» تأکید می‌کند که با سرد شدن هوا، شرایط دشوارتر و بسیاری از عودت کننده‌گان با زمستانی سختی روبه‌رو خواهند شد.

این سازمان از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که کمک‌های بیشتری به افغانستان داشته باشند، زیرا به‌گفته آن‌ها مشکل‌های این جوامع آسیب‌پذیر هم‌چنان تا حد زیادی حل‌نشده باقی مانده است.

از جامعه جهانی خواسته شده است که میزان کمک های بشری را به افغانستان افزایش بدهد.

یک زن افغان که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد در گزارش نام‌اش گرفته شود نیز می‌گوید: از مجبوری به ایران مهاجرت کرده بود که اکنون بعد از اخراج از این کشور با مشکل‌های اقتصادی جدی دست‌وگریبان است: “مارا دیپورت کردند حالا هم بسیار با شرایط اقتصادی مشکلی به سر می‌بریم، زمستان نزدیک است، مواد سوخت هیچ چیزی برای گرم کردن خانه‌ها نداریم.”

این درحالی‌ست که: در سه سال اخیر بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی افغانستان بحران اقتصادی کم پیشینه‌ای را تجربه می‌کند.

به باور این سازمان‌ها اخراج مهاجرین افغان از کشورهای همسایه افغانستان و آفات طبیعی به شدت فقر و گرسنگی را در افغانستان بیشتر کرده‌است.

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که به تازه‌گی وزیر داخلۀ پاکستان گفته که دَور دیگر اخراج مهاجرین افغانِ بی‌اسناد را به زودی آغاز خواهند کرد.

محسن نقوی این سخن را در دیدار با اندریکا رادوات معاون فرستادۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان روز چهارشنبه « ۷ سنبله» در اسلام‌آباد گفته است.

ودیه فهیمی
‏#Hama_News_خبرگزاری‌حاما

Input your search keywords and press Enter.