خبر دقیق، متوازن و بی‌طرف را از خبرگزاری حاما دنبال کنید

پروژه‌ای جدید پس از فرود موفق بر ماه؛ هند موشکی را برای مطالعه خورشید به فضا فرستاد

پروژه‌ای جدید پس از فرود موفق بر ماه؛ هند موشکی را برای مطالعه خورشید به فضا فرستاد

خبرگزاری حاما : پس از فرود موفقیت‌آمیز کاوشگر «چاندرایان-۳» هند بر سطح ماه، آژانس فضایی این کشور با هدف مطالعه خورشید روز شنبه یک ماهواره را با موشک به فضا پرتاب کرد. این نخستین ماموریت خورشیدی آژانس فضایی هند است.

سازمان پژوهش‌های فضایی هند (ISRO) که عملیات پرتاب این موشک را به صورت زنده از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) پخش می‌کرد، کمی پس از پرتاب این موشک اعلام کرد که ماهواره با موفقیت در مدار قرار گرفته است.

بیش از ۸۶۰ هزار نفر پخش زنده پرتاب این موشک را از شبکه اجتماعی تماشا می‌کردند و هزاران نفر نیز در اطراف محل سکوی پرتاب آن برای تماشای این عملیات گرد هم آمدند.

هدف از ارسال این ماهواره به فضا، مطالعه بادهای خورشیدی است که می‌توانند باعث بروز اختلال در زمین شوند و معمولا به صورت شفق قطبی قابل مشاهده‌ هستند.

پرتاب فضاپیمای آدیتیا-ال۱(Aditya-L1) تنها یک هفته پس از غلبه هند بر روسیه در رقابت برای نخستین فرود در قطب جنوب ماه انجام شد.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند بر انجام ماموریت‌های فضایی هند تاکید دارد تا بتواند نقش بزرگتری در این زمینه که اکنون زیر سلطه ایالات متحده و چین است، ایفا کند.

آمیت شاه، وزیر کشور هند در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) پرتاب این فضاپیما را «قدم بزرگی» در تحقق چشم‌انداز مودی توصیف کرد.

آدیتیا-ل۱ قرار است ۱.۵میلیون یلومتر را در چهار ماه بپیماید و در فاصله‌ای همچنان دور نسبت به خورشید (فصله زمین تا خورشید ۱۵۰میلیون کیلومتر است) در یک‌ نوع پارکینگ فضایی با عنوان «نقطه لاگرانژ» به سفر خود پایان دهد.

این نقطه محلی است که اجسام تمایل دارند به دلیل توازن نیروهای گرانشی، در جای خود بمانند؛ همین عمل باعث کاهش مصرف سوخت فضاپیما می‌شود

سانکار سوبرامانیان، محقق اصلی این ماموریت می‌گوید: «ما اطمینان داریم که به مجموعه‌ای از داده‌های منحصربفرد دست خواهیم یافت که در حال حاضر از طریق هیچ ماموریت دیگری به دست نیامده و موجود نیست. این به ما اجازه می‌دهد تا خورشید، تغییر و تحولاتش همچنین هلیسفر درونی آن را درک کنیم. این موضوع چه از لحاظ فناوری و چه از جنبه هواشناسی فضایی موضوع مهمی است.»

به گفته محققان سازمان پژوهش‌های فضایی هند، داد‌ه‌های این ماموریت در بلندمدت می‌تواند به فهم انسان از تاثیر خورشید بر الگوهای اقلیمی زمین و منشاء بادهای خورشیدی کمک کند.

هند به تشویق آقای مودی، پرتاب‌ فضاپیما‌ها را به بخش خصوصی‌ واگذار کرده و با هدف افزایش پنج‌برابری سهم خود در بازارهای جهانی در یک دهه آینده، به دنبال جذب سرمایه‌های خارجی است.

خبرگزاری حاما

حسیب الله اکبرزاده
#Hama_news_خبرگزاری‌حاما

Input your search keywords and press Enter.